You had me from hello

Olenpas onnistunut pitämään blogin lukijoita pimennossa ^^ Saanko esitellä perheemme uuden sydäntenvaltaajan, Papa Sam's Honest Hero:


Pieni poika sai kutsumanimekseen "Roki" (monien lukemattomien taiteellisten ja merkityksellisten nimien sekamelskasta Roki sopi minusta pennulle kuin nenä päähän).
Tulimaan / Papa Sam'sin kenneliin syntyi 16.3 Ebba-äidille kahdeksan pentua, neljä urosta ja neljä narttua. Itse olin kiinnostunut Ebbasta luettuani siitä kennelin kotisivuilta  jo ennen kuin Nuca tuli meille. Olin miettinyt uuden koiran hankkimista jo pidempään ja odotellut, että Nuca kasvaisi ja kypsyisi riittävästi. Huomasin Tulimaan sivuilta, että Ebballe (Gotcha Chica Patagonia) ja Crocolle (Croco de Labahia) oli tulossa pentue, pohdin, mietin ja pähkäilin, ja lopulta otin yhteyttä kasvattajaan. Kävimme katsomassa pentuja niiden ollessa kuusiviikkoisia, ja pojista löytyi heti kaksi suosikkia. Toinen näistä suosikkipojista muutti meille sunnuntaina ;)

Automatka pennun kanssa sujui mukavasti; heti huomasi erot Nucaan, joka oli kauhusta kankeana koko kotimatkan ajan. Roki vinkui ja ulisi (osoitti mieltään) jonkin aikaa ja käpertyi sitten syliini nukkumaan. Ajettiin about puoleen väliin ajomatkaa ja pysähdyttiin sitten pennun pissitauolle. Matka jatkui pienen uikutuksen säestämänä, kunnes pentu leikki hetken aikaa ja nukahti taas.

Nuca ja Roki esiteltiin toisilleen nurmikentällä, joka on lähellä kotia. Nuca oli niiiiin riemuissaan, kun lauman kadonneet jäsenet palasivat, ettei se aluksi huomannut pentua ollenkaan, joka oli sylissäni. Tervehdin ensin Nucaa ja annoin sen hetken rauhoittua, ennen kuin lykkäsin sille Rokin pepun nuuhkittavaksi. Nuca jäykistyi ja haisteli mustaa möykkyä epäluuloisena. Muutama miettiväinen murahdus kuultiin kun laskin pennun alas. Roki on kasvattajalla tottunut muihin koiriin ja olisi kovasti halunnut tehdä tuttavuutta uuteen isoveljeensä, mutta ymmärsi hienosti, että Nuca tarvitsee aikaa ja tilaa.
Sisälle - Nucan järkähtämättömälle reviirille - mennessämme Nucan epäluulot pentua kohtaan kasvoivat entisestään. Se ei hyökkinyt pennun päälle, vaan antoi pennun tutustua rauhassa huusholliin. Nucan kulmakarvat jämähti tuimaan asentoon ja tiukat tuijotukset, jäykkä elekieli kertoivat sen olevan hukassa. Nuca ei tiennyt miten toimia, joten se väisteli reipasta pentua parhaansa mukaan. Roki puolestaan touhotti ympäri kotia ihmisten jalkoja seuraten, tutki ja maisteli kaikkea, paikansi jääkaapin ja "king size"-pedin. Nuca kävi äipän kanssa päivälenkillä, kun minä otin pennun kanssa päikkärit.
Illalla Nuca alkoi pikkuhiljaa ymmärtää, että Roki on tullut jäädäkseen. Varovasti Nugetti lähestyi pentua ja otti taas välimatkaa. Kyllä niistä kavereita tulee - minä lohduttelin itseäni. Vähän Nucaa kävi sääliksi, kun se ei tiennyt miten päin olisi. Veinkin Nucan iltalenkillä pellolle juoksemaan, että se saisi purkaa paineita.

Pennun kanssa ravattiin ulkona tiheästi, eikä ekana päivänä sattunut vahinkoja. Yö sujui hienosti kanssani samassa huoneessa (ovi piti laittaa kiinni, kun Roki näköjään mahtuu "pentuporttiemme" välikön puoleenväliin...). Roki leikki itsekseen kun lueskelin sängyssä, sitten se etsi sopivan paikan Ebban tuoksuisella viltillä (jonka oli laittanut pedille) ja nukahti. Laskin käteni pennun seuraksi, vaikkei se sitä oikeastaan tuntunut kaipaavan. Yöllä Roki teki yhdet pissat (osuvasti tähdäten ohi sanomalehdestä) ja kahdet kakat.

Aamulla käytin pennun (jota kutsun jatkuvasti "pupsiksi"...) pihalla pissalla, laitoin koirien ruuat valmiiksi ja käytin Nucan aamulenkillä. Rokin laitoin huoneeseen, jossa se oli nukkunut, piilottelin muutaman namin ja kipaisin Nucan kanssa ulkona. Pentu ei vaikuttanut edes huomanneen, että olin poistunut kotoa :D Koirat saivat aamiaista (Nuca ensimmäisenä) ja sitten käytiin taas ulkona.
Tänään poikien yhteielo on sujunut jo sutjakkaammin. Nuca varoo vieläkin Rokia ja väistelee sitä, tiputtaa lelut suustaan jos pentu lähestyy, mutta alkaa jo rentoutua. Ensimmäiset leikkiinkutsut on esitetty, kummankin pojan puolelta :) Rokia aloin ehdollistaa nimeensä, eli kun se kuulee "Roki" - tadaa - tapahtuu jotain kivaa, varsinkin jos se kiinnittää silloin huomionsa minuun. Poikien kanssa oltiin yhdessä tuossa nurmikentällä: juoksivat peräkanaa Rokin koheltaessa Nucan perässä. Nuca ei välitä ulkona vaikka pentu törmäilee siihen; Nucalla on tarpeeksi tilaa väistää, jos siitä siltä tuntuu. Jei! :)

Roki on hyvin erilainen (jo näin lyhyen yhteiselon jälkeen havannoituna), kuin Nuca oli pentuna. Roki on rohkea, vilkas ja päättäväinen kääpiöotus, joka vaatii melkoista vahtimista. Se tahtoo olla ihmisen lähellä, vaikkei hirmuisesti nauti sylissä oleskelusta. Ruoka kun tuoksuu nenään, alkaa mahdoton vipellys ja loikkiminen, nälkiintyneen huudon lomassa. Tästä pojasta tulee vielä jotakin mahtavaa! Kuten kasvattaja kuvailee Rokin nimeä kotisivuillaan: Honest Hero - "rehellinen sankari" tulee tekemään pieniä ihmeitä vielä monen ihmisen elämään.   Iso kiitos vielä Rokin kasvattajille Sinille ja Samulille kaikesta!
Kasvattajan kotisivuille pääset kurkistamaan painamalla tästä .


Roki 7vk, pikkuinen sankari <3
           

Kommentit

  1. Moi! Ja Rapsutuksia molemmille pojille! Ihana lukea kuulumisia, alku näyttää lähteneen sujumaan hienosti. Ja kiitos, kun tarjoatte rakastavan kodin tälle puuhakkalle koirapojan alulle :0)
    T; Sini ja muu "syntymäkodin" porukka

    VastaaPoista
  2. Moikka! On tosiaan alku mennyt oikein lupaavasti ja olen supertyytyväinen Rokiin! :) Rapsutuksia Ebba-mammalle ja Croco-isukille, ja muille otuksille!

    Terkuin Roki, Nuca & Kati

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat