Don't you bring your sadness down on me, peace is freeViikkotilitystä luvassa plus kuvatuksia!
Keskiviikkona (siis 23.5) Roki pääsi tutustumaan tulevaan "työympäristöönsä", kun suunnattiin kohti tallia. Nuca oli auton takahutlarissa jo ihan intopinkeenä kun hoksasi, mihin ollaan menossa. Nucan käytös tallilla hämmentää meikäläistä... Nuca on tallilla Koira, sillä ei ole huolta huomisesta, kun pääsee hevosten sekaan. Normaalistihan Nuca on suht arkajalka - ei kuitenkaan mikään pakoonpötkivä hermoheikko - joka suhtautuu joihinkin asioihin hiukkasen liian varauksella, kulmat kurtussa. Kotipihassa se saattaa yrittää syöksähtää juoksevien lasten perään pysäyttääkseen mukulat, sen kanssa täytyy pitää silmät auki, ettei se keksi mitä omituisempia päähänpistoja. Nucan stressilevelit nousevat yleensä nopeasti huippuunsa. Mutta tallilla se kirmaa pää viidentenä jalkana joka paikkaan, haistelee ja tutkii ympäristöä, antaa ihmisten kuljeskella omia menojaan sen kummemmin välittämättä. Yleensä pidän Nucaa aina irrallaan tallilla, silloin se ei jää "pattitilanteeseen" ja on rennompi. Tallilla jopa lapset, joiden lähellä Nucaa pitää vahtia herkeämättä, ovat Nucan mielestä mukavia. Kuten sanoin, hämmentävää. Sama ilmiö näkyy koirahallilla, kun Nuca pääsee treeneihin: ei se välitä muista koirista ollenkaan, ei örise eikä mörise kellekkään. Itse uskoisin sen johtuvan siitä, että tallilla tai hallilla Nuca ei ole koskaan päässyt käyttäytymään huonosti, sellaista hullun peliä ei ole hyväksytty millin vertaa. Mutta enpä tiedä...
Kuiteskii, Roki oli tallilla hitti, kun Nuca juoksenteli vapaudessa hölmön onnellinen ilme naamallaan :) Rohkeana sankarina Roki juoksenteli Nucan perässä, tutki kaikkea ja kaikkia ihmisiä. Voi että Roki rakastaakin ihmisiä! Joutuu joskus ihan toppuuttelemaan, ettei kaikkien luokse mennäkään ilman lupia. Ja immeiset tietenkin ihastuivat Rokiin välittömästi. Hevosia Roki pääsi ihmettelemään pienen välimatkan päästä, aluksi pentua vähän jänskätti, mutta Nuca näytti malliesimerkkiä ;) Oltiin melkein pari tuntia talleilemassa ja kyllä pikkupoikaa väsytti reissun jälkeen. Tässä tulee vähän kuvasaastetta kun oltiin tallin viereisessä metsässä. Tallipihassa en kuvia ehtinyt nappailemaan, oli niin paljon ihmisiä ja koirissa jonkin verran vahdittavaa.

jos metsään haluat mennä nyt...
Roki ihmettelee Nucan hepulia

Ja kyllä, tuo musta köntti noissa kuvissa on Roki!
Torstaina kummitäti Ide kävi kahvilla ja moikkaamassa Rokia. Nuca ja Roki näyttivät älykkäimmän puolensa, kun leikkivät takapihalla päästellen erikoislaatuisia ääniä ;) Ja Roki tietenkin pinkoi sekopäisenä varikolle (lue: vesikupille) ja takaisin radalle häntä putkella. Illemmalla leikkasin Rokin kynnet ja puhdistelin korvat. Pentu osaa jo oikein hienosti olla kynsien leikkuussa, vaikka se onkin itselleni vielä vähän hankalaa tuon käsipaketin takia. Roxette on myös mestari odottamisessa esim. ennen kuin saa mennä ovesta ulos tai sisään. Ollaan jatkettu maahan menon harjoittelua ja pienimuotoisesti myös tavaroiden jättämistä (eli irrottamista).
Perjantaina oli kuuumaaa! Tein Rokille yllärin ja kannoin pesuvadissa vettä etupihalle, että pentu pääsee leikkimään sukellusvenettä ihan luvan kanssa ^^hauskaa oli! Roxette 10vk
Sunnuntaina aamutuimaan huomasin, että Nucan silmä näytti oudolta --> silmätulehdus :/ Onneksi saatiin ell heti maanantaille. Samana päivänä suunnattiin Sälinkäälle piristämään isovanhempia. Roki oli tyytyväisenä ilmastoidussa autossa, pennusta tulee varmasti mukava reissukoira, kun osaa ottaa niin rennosti nelipyöräisen kyydissä. Sälinkäällä pojat saivat herkkuja, pääsivät juoksentelmaan ja riekkumaan. Mukava päivä oli ja Roxette oli ihan sippi kun kotio päästiin :)
poijjaat, jotka saavat hymyn huulille :)


Roki 10vk plus 2pv
Tekstin osalta melko pikainen päivitys, enemmän turinaa luvassa kunhan inspiraatio iskee - jos on iskeäkseen ^^

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat