Nice to meet you anyway

Keskiviikkona käytiin siis poikien kanssa pellolla. Nuca viiletti kepin perässä Rokin yrittäessä pysyä perässä töppöjaloillaan. Nuca ei juurikaan pennusta välittänyt, johtuen varmaan siitä, että Nuca yhdistää peltoilun kepin perässä pinkomiseen ja tokon kotiläksyjen kertaamiseen. Roki tutki uutta paikkaa reippaasti ja pinkaisi heti hirmuiseen juoksuun, kun huutelin sitä nimeltä :)
Eilen oli Rokilla jännä päivä. Tai oikeastaan "jännä" taitaa olla harhaanjohtava sana, koska rohkea pentu ei turhaan jännittele ;) Rokin "kummitäti" Ide tuli katsomaan Rokia, ja pentu sai hiiiirmuisen hepulin! Uudet ihmiset on siis hepulin lähteitä, ei jänniä. Varmaan sitten kun Roki on kasvanut hieman ja pinnalle puskee "mörkökausi", uudet ihmiset eivät välttämättä ole enää niin ihania, mutta vielä voi olla iloinen pennun luontaisesta sosiaalisuudesta. Roki kävi heti kummitädin lahkeeseen kiinni, ja kummitädin koirakuume senkun kasvoi ;) Roki sinkoili pitkin huushollia ja kaatoi vesikiponkin. Sillä oli hirrrveä vauhti ^^
Kummis pääsi Rokia ulkoiluttamaankin, kun itselläni on vielä käsi kipsissä ja otin sitten Nugetin terveeseen käteen (ei oikein pysty turvallisesti ulkoiluttamaan näitä kahta otusta samaan aikaan yhdellä kädellä). Käytiin pyörätiellä katsomassa autojen vilinää ja Roki oli (tapansa mukaan) reipas kääpiö. 

Mentiin kummiksen kanssa juna-asemalle hakemman kummiksen kaveri "V", ja Roki roxette pääsi mukaan. Itseäni vähän ottaa pannuun tämä käsi, kun ei pysty edes autoa ajamaa --> ei pysty viemään pentua itse minnekään pidemmälle. Talon isäntä lähti viikonlopuksi kalareissulle ja vei perheen farmarin mennessään, joten ainakin vielä viikonlopun yli Roki ei pääse maailman kaukaisempiin huvipuistoihin (koska muut perheen ajokortilliset eivät osaa ajaa mun autoa, kun se on manuaali...). Nooh, kummiksen ansiosta Roki pääsi kuitenkin pikkuiselle autokierrokselle, joka sujui ihan mukavasti. Vähän pentu vinkui ja vonkui, mutta rauhoittui nopsasti.

Tultiin takaisin kotiin, eikä "V" ollut Rokista sen ihmeellisempi, kuin kummiskaan. Nucakin suhtautui uuteen immeiseen yllättävän rennosti - yleensä Nuca on varautuneempi miehiä kohtaan. Istuskeltiin tyyppien kesken takapihan terassilla ja koiratkin nautti auringosta. Roki köpertyi "V":n jalkojen juureen nukkumaan ja olikin sitten ihan katki poikki rättiväsynyt. Nuca vähän ihmetteli ihmispaljoutta (koska Nucan mielestä kaksi perheen ulkopuolista ihmistä on "paljous"), eikä täysin rentoutunut. Mutta ei Nugetti ylikierroksillakaan käynyt, mistä olin tyytyväinen. Ihmiset saivat jopa liikkua ilman Nucan "seis siihen paikkaan!"-haukahdusta.

Myöhemmin vielä kääntelin ja pyörittelin Rokia sylissä, katsoin hampaat ja nyppäsin muutamat karvatupon korvasta. Pentu yleensä vinkaisee korvia nypittäessä, muttei sen kummemmin välitä.
Toisia koiria ollaan nähty kaukaa, Rokia nelijalkaiset otukset kiinnostavat ihmisiä enemmän, mutta keskittyy heti minuun kun kutsun sitä. Roki on muutaman kerran säikähtänyt naapuritalon takapihalla haukkuvia koiria, muttei ole paennut tilanteesta häntä koipien välissä. Pentu ottaa ensin välimatkaa ja hiippailee sitten lähemmäksi. Tässäkin huomaa ison eron Rokin ja Nucan palautumiskyvystä; pentuna Nuca pakeni paniikin vallassa kaikkea pelottavaa, ja sillä kesti huomattavasti kauemmin "toipua" tilanteesta, kun taas Roki on melkein heti unohtanut koko jutun.

Roksuttimisen kanssa ollaan edelleen harjoiteltu istumista (jonka osaa melko hyvin), vähän maahanmenoa ja yksinoloa. Tänä aamuna pistin uneliaan pennun portin taakse omaan huoneeseeni ja siellä se viihtyikin yksikseen lelujensa kanssa noin 10min. kunnes palasin ottamaan portin pois. Nyt pentunen bloggailee tuossa jalkojeni juuressa sikeässä unessa :)

Tänään Roki ja sisarukset täyttävät 8 viikkoa; Onnea!
Muistutus itselleni: osta vaakaan pattereita, että pystyt punnitsemaan Rokia ^^

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat