I get a little bit bigger but then I'll admit, I'm just the same as I was.

Aurinkoenergiaa, jeee!


Koiruuksien kanssa ollaan puuhailtu tavalliseen tapaan kaikennäköistä vuoden 2013 alusta. Harrastukset olivat joulutauolla parisen viikkoa, mutta nyt Nuca on palannut toko- ja agikentille, ja Roxy agilityn pariin. Tauon aikana vietettiin joulua (pojat sai monen monta lahjaa, kiitoksia ihailijakerho ;) ), ihmeteltiin raketteja (Nuca haukkuen, Roki sohvalla silmät selällään), ja ulkoiltiin ahkerasti. Muutama viikonloppu takaperin käytiin Hyvinkään keskustassa päivälenkillä, ihan vaihtelun vuoksi. Nuca kävi aluksi vähän kierroksilla, mutta rauhoittui hetken kävelyn jälkeen. Roki oli aluksi ihmeissään, mutta tyytyi haistelemaan jokaista uutta hajua turpakarvat lumisina :D Käytiinpä jopa parkkihallissa ;)


Rokista on tullut vähän jänskättäjä. Erityisesti miehet saa aikaan epäileviä mulkaisuja… Nyt olenkin panostanut sen verran, että kuljetan Rokia sinne tänne mukanani, ettei se kadottaisi sitä luontaista rohkeutta, mikä siinä on ollut pikkupennusta asti.


Kummari Iden ja V:n matkassa päästiin kuuntelemaan pärinää Hyvinkään moottoriurheilupuistoon (vai mikä ihme se nyt mahtaakin olla), kun Iden veli kävi ajelemassa moottorikelkalla. Wanna-be jänskättäjä Roki ei edes säpsähdellyt pärinäpönttöjen ääniä, saatikka vieraita ihmisiä joita oli enemmän kuin yksi tai kaksi :D Se riehutti ihmisiä ja teki hammastikkuja ihan onnessaan… Hassu otus.

Roxy kelkkailemassa, ikuistanut Iida LahtolaMeillä tosiaan jatkui Rokin kanssa agility. Olin ihan varma, ettei Roo muista yhtikäs mitään koko hommasta, ja katsoin keppejä sillä mielellä että ”voi räkä”. Mutta kappas keppanaa, Roki teki kepit periaatteessa ”itsekseen”, vähän puolivahingossa, mutta teki kuitenkin? :D Aikaisemmin kepit oli meille melkoista hakemista, kun en itse osaa ohjata niille kunnolla. Mutta tauon jälkeen Roki oli ihan wau :) Ekalla tunnilla tauon jälkeen tehtiin myös alastulo kontaktia ja hyppyjä. Molemmat hommat sujui hyvin, hypyissä piti taas miettiä omaa ohjausta hetken, ennen kuin homma lähti rullaamaan oikein.

 

Eilen agilityssa tehtiin tehotreeniä hyppyjen muodossa, ja opeteltiin valssaamista. Jäiks! Ensin lähetettiin koira hypylle, sitten itse valssattiin ja otettiin koira haltuun hypyn jälkeen (niin että koira palaa ohjaajan luo sille puolelle estettä, mistä hyppy lähti). Kun sain omat aivot toimintaan ja kuviot kuntoon, Roki meni oikein mallikkaasti. Seuraavaksi laitettiin kaksi estettä rinnakkain, ja taas valssattiin. Tällä kertaa niin, että koira suoritti ensimmäisen hypyn (ohjaaja jäi esteiden toiselle puolelle), ja tuli sen jälkeen ohjaajan luo hypättyään toisen hypyn. Ja siinä välissä ohjaajan piti muistaa myös valssata, ei vain epämääräisesti sählätä ^^. Meille Rokin kanssa vaikeus piili siinä, että ohjauksellani vedin Rokin ensimmäisen hypyn jälkeen esteiden välistä luokseni, joten se ei kiertänytkään hieman laajempaa kaarta hypätäkseen myös esteen num.2, vaan teki pikakurvin luokseni. Toisin sanoen Roki teki juuri niin, kun ohjasin, eli vähän päin prinkkalaa :D Kun muistin antaa koiruudelle ”tilaa” kaartaa seuraavalle hypylle ja valssasin oikeassa kohdassa, homma sujui. Pidettiin pieni pissatus- ja juomatauko, ja jatkettiin kahdeksikolla hyppyjen parissa. Sekin homma toimi, kun sain omaan ohjaukseeni ”jatkuvuutta”. (Tällä hetkellä kauan agilitya harrastaneet koiraihmiset kurtistelevat kulmakarvojaan näille omille ”maallikon” termeilleni… :D). Roki oli tehotreenien jälkeen melkoisen puhki ja otti mietintätorkut auton takapenkillä.

Nuca oli tällä viikolla pitkästä aikaa tokoilemassa, ja oli kuulemma menny uuupeeeaasti! :) Kaikki oli toiminut tosi hienosti, erityisesti seuraaminen. Pieni tauko taisi tehdä kummallekin pojalle hyvää ;) Agilityssahan Nuca loistaa aina, eihän sille mitään voi kun on vaan loistava :)

Loppuun vielä muutama tilannekuva poikien pakkaspöllöilystä:

R: "hyökkäykseen!" N: "voihan pökäle..."
"kato nyt tota... vähän se pilaa mun kuvan"
"Ai mitä sä sanosit??"
N:"kohta tulee nekkuun kakara!" R:"MUAHHAA!"
R: *sekopäistä räkätystä*
Suuri ja mahtava RooRoo
R:"ota kiii!" N:"ei vois vähempää hotsittaa"


raksut on koiranruokaa <3


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat