We're only waitin' just to make our getawaySellaiset blogit, joiden jokaisen postauksen alussa pahoitellaan sitä, ettei olla ehditty päivittämään, tympäännyttävät melko helposti... Siitä huolimatta: viimeisimmästä postauksesta on taas aikaa. Viime viikko oli melkoista hulabaloota, eikä muutenkan inspis oikein iskenyt blogin päivityksen suhteen.
Viime viikon tiistaina hermoiltiin "yksin kotona 2" aiheuttamia tuhoja, joita ei sitten lopulta tullutkaan. Allekirjoittaneen piti mennä sairaalaan sormen kontrollikäynnille, ja pojat jäivät keskenään kotiin (porttien taakse omiin huoneisiinsa). Sairaalassa vierähtikin sitten vähän reilu kaksi tuntia (yllätys...?), tuloksena vielä kuukauden sairaloma. Toisaalta tämä sormen tohelointi sattui hyvään saumaan, koska nyt olen kotona Rokin kanssa ja on voimia tehdä sen kanssa paaaljon enemmän, kuin muuten tekisin. Mutta sellaiselle ihmiselle, jonka polla ei tahdo kestää näin pitkää vapaata töistä, sairasloma on välillä vähän... tuskaa.
Yllätykseksi pojat olivat olleet yksinään loistavasti :) Molemmat ovat tottuneet sellaiseen rytmiin, että aamupäivällä muutenkin torkutaan, joten pojat köllivät tyytyväisinä omissa oloissaan. Rokille ei ollut sattunut edes yhden yhtä vahinkoa, jei!

Keskiviikkona hurautettiin Sälinkäälle viihdyttämään isovanhempia. Pojilla oli kivaa, ja jäivät ilman suurempia martyyrikohtauksia kuistille odottamaan kun immeiset kävivät sisällä kahvilla. Illemmalla Nuca kipattiin Salamanteriin trimmattavaksi, josta saatiin takaisin pötikkäpoika ilman karvapehkoa :) Roki pääsi mukaan hakemaan velipoikaa, ja tyylilleen omistautuneena se kirmasi trimmaajan syliin - samalla kun Nuca yritti vähin äänin raahautua kohti ovea ja vapautta.

Loppuviikosta saatiin kummari Ideltä ja V:ltä kutsu lähteä mökkeilemään Joutsaan. Punnitsin Rokin mukaan ottamista jonkin aikaa. Jos Nuca olisi vielä pentu, en olisi ottanut sitä mukaan; Nugetti olisi vain stressannut eikä olisi juurikaan nauttinut vieraiden ihmisten ja koirien joukossa. Roki on tietenkin asia erikseen, ja pikkuapina pääsikin ekaa kertaa mökkeilemään! Ide ja V koukkasivat Hyvinkäälle hakemaan matkalaiset kyytiin, ja autossa Rokin toivottivat tervetulleeksi mäyrikset Ekku ja Nuppu (lue: haukkuivat, että mene pentu mäelle). Automatkan Roki veti rentoo, kuinkas muuten? :D Heinolan kohdilla pysähdyttiin jaloittelemaan ja koirat pääsivät tutustumaan. Nuppu katsoi Rokia ja päätteli, ettei kakarasta suuremmin tykännyt. Ekku touhotti omaan tahtiinsa sen suuremmin Rokista piittaamatta. Mitään kohtauksia kukaan koirista ei saanut (mitä en Roxeten kohdalta edes odottanut), vaan karvanakitkin hyväksyivät rääpäleen olemassaolon.
Joutsassa heitettiin kamat asuntoautoon ja käytiin koirien kanssa pienellä kävelyllä. Roki olisi halunnut paahtaa karvanakkien perässä, joten piti vähän toppuutella sen menoa. Roki moikkaili kummarin vanhemmat kuin vanhat tutut, ja suunnistettiin porukalla kummarin enon mökille. Matkalla Roki mönki asuntoauton pöydälle ja hivuttautui lopulta kokonaan sen päälle. Mahtoi olla mukava nukkumapaikka...Roki, Nuppu & Ekku

Kummarin enon mökillä vipelsi mäyris Osku ja monen monta ihmstä. Koiruudet ottivat rennosti ja olivat uudessa paikassa kuin kotonaan. Osku vastaanotti vieraat melko välinpitämättömästi. Mukana menossa oli myös naapurimökkiläisten chihuahua Luigi, joka vähän vierasti uusia koiria, eikä kummemmin touhuillut niiden kanssa. Nuppu rupesi ainoana narttuna raivoamaan muille koirille heti kun joku a. liikkui b.innostui c. hengitti. Omasta mielestäni Nuppis osoitti sillä vaan ahdistusta ja epävarmuutta, ja otinkin sen välillä käsittelyyn, jotta rentoutuisi (jota Nuppis ei tehnyt kuin hetkellisesti). Ekku, jonka nimesin Terenceksi, käppäili rennosti ympäriinsä, ja Osku nouti lelua hullun kiilto silmissä :D Roki tykkäsi erityisesti Ekusta ja Oskusta, vaikka haki välillä Luigiakin leikkiin. Roki peuhasi ja juoksenteli Oskun perässä piiitkän aikaa, eikä väsymisen merkkejä ollut ilmassa. Immeiset saivat sapuskaa ja koiratkin ruokittiin asuntoautossa. Kummarin serkkutyttö ja naapurimökin siskokset taisivat vähän rakastua Rokiin, ja Roxette olikin tikkana paikalla kun tytöt ja V heittelivät fresbeetä pihalla. Ihanan rauhallisesti ja ilahtuneesti Roki lapsiin suhtautuu :) Roki oppi Oskulta, että kannattaa odotella ihan rauhassa pöydän alla, koska ihmisiltä varmasti tippuu jotakin safkaa :D Tytöt ja V menivät uimaan, ja Roki pääsi pulahtamaan ensimmäistä kertaa elämässään. Tarkoitus oli, että V ottaa Rokin syliin, mutta Rokipa tipahti laiturin alkupäässä ihan omin avuin veteen. Sen ilme oli kyllä näkemisen arvoinen ^^ V pisti Rokin vielä hetkeksi veteen ja sen jälkeen Roki sai ilmakuivata turkin juoksentelemalla hulluna ympäriinsä. Kaiken tohinan jälkeen laitoin Rokin pihatuolille ja rauhoitin sen, että malttaisi vähän nukkua. Immeiset rupesivat kokoamaan kokkoa rantsuun, ja pistin Rokin asuntoautoon Nupun ja Ekun kanssa (sellaiseen paikkaan tietenkin, etteivät mäyrikset pääse siihen käsiksi). Pentu oli ihan puhki ja jäi pötköttelemään taju kankaalla. Kävin välillä sitä kurkkaamassa ja otin mukaan kokkoa katsomaan, ennen kuin suunnattiin takaisin Joutsaan.
Roki nukkui asuntoautossa peiton alla koko yön ;)


Osku


Roki ja Luigi
"Terence" & "Clarence"


Roxy & Ekku
Nuppu (Nuppis/Nuppulinna/Clarence)
Osku ja RoxyEkku "Terence"

Lauantaina koirat pääsivät lenkkeilemään (Roki irrallaan ja välillä sylissä kantaen, ettei rasitu liikoja. Pää sanoo mene, vaikka jalat ei ihan pään menoa kestä). Joutsa on Nucan huvipuisto, mutta Roki ei ihan vielä ymmärtänyt hiekan ja veden yhdistämisen riemua... Kivaa pennulla kuitenki oli, ja pääsi vielä V:n kanssa toista kertaa uimaan, jonka jälkeen jotui suihkuun (juostuaan hiekassa sekopäisenä) ja päikkäreille. Myöhemmin suunnattiin kohti Hyvinkäätä ja Roxy torkkui koko matkan autossa, kuten Ekku ja Nuppukin. Oli koirilla kiva reissu ja immeisillä hieno juhannus! Kiits Ide ja V! 
Roki V:n uimakoulussa


hiekkaaa!


nakit ja yksi vesiäinen

kummari ja kummarin poika
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat