I got an open road and a restless soul


Viime viikko oli melko hiljainen poikien osalta. Sain sormesta tikit pois tiistaina ja otin poikien kanssakin aika rauhallisesti koko viikon. Mitään ihmeellisyyksiä ei touhuttu, tavallisia koirankujeita vain. Roki on kasvanut melkoisesti (painoa en osaa taaskaan kertoa, lahopää kun ei muista ostaa niitä pattereita vaakaan...), pikkupoika on ainakin kaksinkertaistunut siitä, kun tuli kotiin! Rokin kalloon on taottu käytöstapoja, ja nopeana oppijana poika käyttäytyy (ainakin omasta mielestäni) koko ajan paremmin. Ei Roxette mikään huligaani ole ollutkaan, mutta tietyissä asioissa osaa käyttäytyä jo "aikuisemmin", kuten lahkeessa roikkumisessa ^^ Superpentu <3 Perusasioista harjoitellaan Rokin kanssa tällähetkellä ahkerasti maahan menoa ja jättämistä (esim. leluista irrottamista). Hihnassa Roki kulkee ihan hienosti, tottakai se on vielä hakusessa, eikä pennulta voi vielä suurempia taitoja vaatia. Kunhan ei vedä, eikä mielellään mene ohitseni, ne on Rokin - ja Nucan - perussäännöt. Roki kävelee huimasti paremmin ollessaan yksin ilman Nucaa; isoveikan kimppuun täytyy hyökkiä jatkuvasti, jos ollaan yhdessä kierroksella. Olenkin enimmäkseen lenkittänyt Rokia itsekseen, että oppii ensin käyttäytymään ja vasta sitten lisätään "häiriötekijä" Nuca. Tuo sormi on vielä niin kipeä, ettei vasemmassa kädessä pysty oikein kumpaakaan koiraa pitämään, joten yhteiset lenkit saavat vielä vähän odottaa. Niin, ja vaikka puhun "lenkeistä" Rokinkin kohdalla, en tarkoita mitään pitkiä reissuja, vaan ihan pieniä kierroksia naapurustossa, jotta pentu tottuu kanssaeläjiin ja hihnassa kulkemiseen. Eilen nähtiinkin juoksija, joka tuli meidän takaa --> Roki katsoi, mutta keskittyi minuun kun niin kehotin. Nähtiin kolme westietä, jotka ohitettiin noin kolmen metrin päästä --> Roki oli kiinnostunut, mutta kulki kauniisti hihna löysällä perässäni. Palkkaus tuli tietenkin heti ;)

Perjantaina suunnattiin kasvattajan luokse! Ihana kummitäti Ide ja V lähtivät kuskaamaan meitä, kun en itse vielä uskaltaudu autonrattiin sormen takia. Roki veti rentoa autossa; nukkui koko menomatkan tyytyväisenä pörröpäänä. Eipä pentu tiennyt, mitä oli edessä :D Kasvattajan luo kun ehdittiin Roki oli ehtinyt kerätä sopivasti energiaa. Aluksi pentu tutki varovaisesti synnyinkotinsa pihaa ja lähestyi Sini-kasvattajaa rauhallisesti. Pentu repesi liitoksistaan päästyän Sinin luokse; minusta se näytti muistavan tutun ihmisen ;) Roki on muutenkin ihmisrakas, muttei se vieraita ihan niiiin innokkaasti tervehdi ^^ Sitten Roki pääsi trimmikoneen käsittelyyn... voi herran jestas, mikä huuto alkoi! Rokin tuntien kovaäänisyys todennnäköisesti johtui ihan siitä, että pientä miestä "rajoitetaan". Tietysti tilanne oli myös hämmentävä pennulle, mutta Rokilla on myös taipumusta tuohon melodramaattisuuteen ^^ Kasvattajilta trimmaus sujui sutjakasti ja sain Rokin tilalle ruippanan salukin! Roki ei kummemmin näyttänyt saavan traumoja käsittelystä; vipelsi Sinin luokse ihan into piukeena. Kasvattajan luona asustavat vielä Rokin veljet Harmless Hunter ja Humble Hachiko, ja veljekset saivat touhulla hetken pihalla yhdessä. Roki oli automatkan ja trimmin jäljiltä asettunut "sinkoileva espanjanlainen"-tilaan ja näytti kyllä railakkaan puolen itsestään - joka ei välttämättä ole se Rokin edustavin puoli :D Roki olisi kovasti tahtonut hyppiä veljiensä selkään ja toiset pikkupojat olivat hiukan hämillään, että mikäs otus tuo tuollainen on. Kotioloissa Roki ei ole harrastanut tuollaista selkään hyppimistä ja humputtelua, mistä lie keksi sellaisen? Sini toi myös pari barbet-vauvaa näytille; mahtoikohan auttaa kummitädin koirakuumeeseen yhtään? ;)
Loikkasimme autoon ja Roki kävi väsähtäneenä unille. Me immeiset käväistiin läheisellä grillillä kahvilla ja Rokikin pääsi vähän tutkailemaan paikkoja. Matka jatkui sateisissa tunnelmissa Rokin sulkiessa korvansa ihmisten löpinöiltä ja nukkuessa koko matkan takaisin kotiin.
Kiitos vielä Sinille ja Samulille trimmaamisesta! Ja Idelle ja V:lle kuskaamisesta ja matkaseurasta!


Roki 11vk plus kaksi päivää


Viikonloppuna oltiin kotosalla sateelta piilossa. Roki ei kovin mielellään olisi halunnut ulos mennäkään; taisi olla vähän vilu lyhyessä karvassa. Nuca kävi siis viime maanantaina eläinlääkärissä, koska epäilin sillä olevan silmätulehdus. Ja niinhän sillä olikin. Nuca sai tippoja, joita viikon verran laitettiin kolme kertaa päivässä, ja nyt silmä näyttää oikein hyvältä. Nuca on käynyt treeneissä tavalliseen tapaan, ollaan ulkoiltu niin remmilenkeillä, kuin metsässäkin ja muistettu viettää laatuaikaa ihan vain ykkösmiehen kanssa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat