Tämä on sinun päiväsi.Pieni&Musta, sielunkoirani Roki, paras ystävä ja elämäni koiruus täyttää tänään 4 vuotta! Hurjasti onnea pikkumiehelle ja Papa Sam's H-pentueen muille persoonille! Uskomattomasti aika kiitää!Blogi laahaa aika pahasti tosi elämän jäljessä. Ei meille toki ihmeempiä kuulu; Doula keskittyy köllöttelyyn ja talvikarvan tiputteluun, Roki viimeisissä lumenrippeissä kieriskelyyn ja tokoiluun, ja Nuca omiin hömpöttelyihinsä. Nucan isäntäväki lähtee lomareissulle, jolloin Nuca pääsee viihdyttämään välillä Lyyliä siskoni luokse ja välillä meidän poppoo menee sekoittamaan pakkaa Nucan poikamiesboksiin.

Synttäripojan kanssa ollaan hieman kunnostauduttu treenien osalta; saadaan jopa välillä kolme treeniä mahtumaan yhteen viikkoon :D Tiistaisin Roo käy pystyttämässä oman pelleshownsa hallilla ja sen päälle yritetään treenailla itsenäisesti jotain pientä, lähinnä niitä "ongelmakohtia". Himoiten odotan jo jääkenttien sulamista, että pääsee ulkona kunnolla treenaamaan.

Kaikista "järkevintä" treeniä saadaan aikaiseksi kuitenkin hallilla. Se järkevyys tosin vaihtelee Rokin pelleshown tason mukaan. Joinain treenihetkinä Roki on ihan mahdoton; se haukkuu, hyppii, karjuu ja tekee mitä sattuu. Sillä on aivot ihan narikassa. Ylikierrokset tuntuvat olevan suoraan yhteydessä niihin viikkoihin, jolloin Roki on selvästi osoittanut, ettei nyt ole ollut tarpeeksi tekemistä ja huvituksia - kumma kyllä ;). Joissain treeneissä Roki liitelee täydellisesti emäntäotuksen vierellä, toimii kuin unelma ja reagoi käskyihin skarpisti (kyllä, näen mielessäni ehkä vähän silotellun haavekuvan juuri nyt :D). Tällaisen super-hyvä-olo-treenin rohkaisemana päätin ilmoittautua meidän ensimmäiseen möllitokoon, kun sellaisen ilmoitus sattui silmiini osumaan naamakirjan ihmemaailmassa. Möllit ovat vasta ensi kuussa, mutta ohjaajan vatsassa muljahtelee jännitys jo nyt. Raivokarjunta-treenien jälkeen olo ei ole erityisen luottavainen... Möllejä ennen hiottavien asioiden listaan tulee lisättyä koko ajan uusia juttuja, ja alkaa tuntua, ettei ehkä sittenkään olla ihan valmiita. Huh, eiköhän me kuitenkin selvitä - edes jotenkuten.

Treeneissä ollaan tahkottu siis meidän ongelmakohtia, eli kapulan pitoa ja kaukoja, sekä seuraamisen kestoa. Ohjatuissa treeneissä ollaan tehty paljon häiriöjuttuja, ruutua, merkin kiertoa, kisamaisia hommeleita ja sen sellaista. Ruutu ja merkin kierto ovat siinä mielessä edistyneet meillä, ettei Roki enää niin usein yhdistä noihin liikkeisiin omia ääniään :D. Erityisesti kierron kehitykseen olen tyytyväinen ja siihen saadaankin lisätä kohta jo etäisyyttä. Koulutusmetodit ruudun kohdalla vaativat työstöä, koska Roo on alkanut tappamaan kosketusalustaa ja sitten päättänyt raahata sen raadon minulle... Eilen saatiin jo muutama ihan kiva toisto, joten jotain ollaan saatu aikaiseksi! :)

Noutokapulan pitäminen junnaa meillä paikoillaan, koska Roon mälvääminen tuntuu olevan ikuista. Ostin muovikapulan harjoituksia varten ja sen kanssa onkin ollut helpompi treenata hyvää otetta - muovista ei yllättäen irtoa kivoja säleitä, eikä siihen voi upottaa hampaitaan, kuten puiseen kapulaan. Periksi ei kuitenkaan anneta, treeniä vain tarvitaan tosi paljon!

Kaukoissa ollaan edistytty! Ollaan tehty paljon tekniikkatreeniä ja jumppaa, jotta liikeradat olisivat muistissa ja lihakset jaksaisivat tehdä nättejä vaihtoja. Itse olen myös pitänyt itseni paremmin kurissa, enkä ole lipsunut kriteerien suhteen. Takamuksen on pysyttävä paikoillaan, muuten ei palkkaa tipu ;)

Seuraaminen on ollut hyvällä mallilla, mutta tietenkin heti, kun tuudittaudun siihen ajatukseen, se alkaa takkuamaan. Kestoa ollaan testailtu ja treenattu askelseuraamisen avulla, ja johan pukkaa taas tuttua ongelmaa: poikittamista. Roki saattaa myös pidemmillä suorilla pätkillä kyllästyä ja alkaa himmailemaan jonkin kiinnostavamman tehtävän toivossa. Argh. "Onneksi" ongelma ei ole meille ihan uusi, joten avaimet ongelman ratkaisuun ovat jo tiedossa, ja luottavaisena uskon, että ennen möllejä seuraaminen on taas mallillaan. Hope so.

Sosiaalista palkkaa täytyy vähän buustata ennen koitosta ja lisäksi kisamaisia treenejä pitäisi ehtiä vetäisemään muutama ennen möllejä. Iiks, kuin jännää! ^^

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat