Se laulaa kuin yölintu, pilkkopimeään.

Vuosi 2015 alkaa olla loppusuoralla, joten voisi olla hyvä purkaa mennyttä vuotta hieman osiin ja kurkistaa, miltä 2016 mahdollisesti voisi näyttää.

Suurempia tavoitteita tälle vuodelle ei oikeastaan ollut asetettunakaan. Punainen lanka vuodelle 2015 oli oikeastaan yhdessäolo ja hyvä fiilis. Doulan laihdutus ja syyn etsiminen lihomiselle olivat yksi tämän vuoden suurimmista "tehtävistä", ja se luonnollisesti tuli hoidettua. Tällä hetkellä Doula on silminnähden hoikistunut ja mikä parasta, elämänilo on palannut ja sen liekki on säilynyt <3. Rokin kanssa oli tarkoitus tänä vuonna satsata taas harrastuksiin, pääasiassa tokoon. Itsenäisesti treenattiin ahkerasti (ja treenataan edelleen) ja päästiin kisaavien ryhmään ohjattuihin treeneihin. Into harrastamiseen on kova, ja toivottavasti sille on sijaa seuraavanakin vuonna. Nucalle ei myöskään kummoisia tavoitteita ollut: kunhan Nuca saisi viettää hyvää koiran elämää ja tehdä juttuja, mistä se tykkää!

Vuosi 2015 juoksi about tällaista rataa:

Tammi-helmi-maalis
Tammikuussa virittäydyttiin uuden vuoden mukana tuleviin haasteisiin ja ylläreihin. Helmikuussa koiralauma sai jatkoa Lyylistä, josta tuli melkein heti Doulan uusi best friend. Lyylin matkassa päästiin muistelemaan ihanaa pentu-arkea, joka tuntuu aina ehkä vähän turhan ruusuiselta silloin, kun pentu on etälaumalainen ;). Maaliskuussa pojat viettivät synttäreitään: Nuca täytti jo kuusi ja Roki kolme! Maaliskuussa palattiin myös kyläilemään Doulan kotiseuduille Lapinlahdelle <3. Tuo kuu toi myös ikäviä juttuja tullessaan, kun Doulalla todettiin kilpirauhasen vajaatoiminta ja lääkitys saatiin aloitettua. Sopivan annostuksen löydyttyä ikävät uutiset muokkaantuivat lopulta ihan hyviksi uutisiksi, sillä Doula löysi taas pentuhepuli-nappulansa, pilkkeen silmäkulmaansa ja vimmatusti heiluvan hännän!


Huhti-touko-kesä
Huhtikuussa neiti D:n laihdutus alkoi toden teolla ja tyttönen kääntyi 5-vuotiaaksi. Pieni&Musta toimi pätevänä "apuopena" H&H:n koirakursseilla, ja se virittelikin kivasti treeni-intoa. Huhtikuussa ruvettiinkin Roon kanssa treenailemaan taas jokseenkin tavoitteellisesti tokoa (tässä tavoitteellinen tarkoittaa sitä, että treenien tarkoituksena oli kehittyäkin vähän). Toukokuussa kartoiteltiinkin tokoilun osalta sitä, missä oikein mennään itsenäisillä treeneillä. Kesäkuussa oltiin edistytty jo niin, että yhdisteltiin liikkeitä ja tehtiin itsenäisesti kisamaisia treenejä.


Heinä-elo-syys
Heinäkuussa Doula alkoi olla ihannepainossaan ja sillä alkoi "oikeat" juoksut ensimmäistä kertaa meillä asuessaan. Nucan leikkaamaton takajalka alkoi oireilla... Elokuussa nähtiin oikean kesän pilkahduksia ja käytiin taas katsomassa Lapinlahden meininkiä. Kesään kuului jo tavaksi tulleita huvituksia, kuten koirien kanssa kalastusta ja uittoreissuja. Nucan toinen takajalka päätyi operoitavaksi ja kuntoutus pääsi alkamaan. Roki edistyi tokossa kesän aikana hurjasti ja päästiin aloittelemaan ihan uusiakin liikkeitä! Syyskuussa päästiin treenaamaan ohjatusti NoDo-hallille.


Loka-marras-joulu
Lokakuussa saatiin Ide-kummari ja Capu viihdyttämään meitä muutamaankin otteeseen, ja Roki pääsi nauttimaan vanhan kämppiksensä kanssa pitkästä aikaa yhteisistä leikeistä. Nucan kuntoutus jatkui pikkuhiljaa ja leikattu jalka näyttäisi jo lähes normaalilta. Doulalla oli kontrolli ja arvot olivat pysyneet hienosti kohdillaan. Doulakin siirtyi 50/50-ruokintamalliin täydestä raakaruokinnasta. Marraskuussa odoteltiin lunta ja ihmeteltiin Rokin melkein-kisavalmiutta ;). Lyyli ja Lyylin emäntä muuttivat uuteen asuntoon, jossa Lydellä on enemmän tilaa rallata. Joulukuussa taas odoteltiin tietty joulua ja kärvisteltiin kurjia kelejä. Onneksi nyt on jo pakkasta ja vähän luntakin!


Vuoden 2016 suunnitelmia/tavoitteita:

Roki:
- toivon mukaan jatketaan ahkeraa treenaamista tokon parissa ja kehitytään yhdessä koirakkona
- enemmän kisamaisia treenejä ja palkattomuuden harjoittelua. Mahdollisesti ALO:n korkkaus (pienellä epävarmalla kysymysmerkillä)
- lisää haastetta treeneihin, jotta tehtäisiin myös juttuja jotka ei vielä suju ;) Kaavojen rikkomista ja treenien kuvaamista!
- viralliset kuvat lonkista ja kyynäristä
- enemmän vapaana oloa arjessa ja lenkkien monipuolistamista
- enemmän aktivointia ja virikkeellistämistä

Doula:
- ihannepainon ylläpitäminen ja lihasten kasvatus
- kunnon kohotusta ja kesällä enemmän uimista!
- toisten immeisten/koirien ohitusten treenaaminen lenkkeillessä
- enemmän aktivointia ja virikkeellistämistä

Nuca:
- kuntoutumisen jatkaminen
- tavoitteena se, että Nuca pysyisi terveenä <3
- enemmän aikaa pikkuveljen kanssaOhjaaja:
- ohjaajana kehittyminen ja itsevarmuuden löytäminen
- Rokiin luottaminen tokoilussa ja varmuutta tekemiseen
- oman asenteen säilyminen treenien suhteen, mutta kriteereissä pysyminen
- enemmän valokuvausta
- uudessa työssä pärjääminen
- blogi-aktiviisuden lisääminenPs. Tänään sain aikaiseksi trimmata myös Nucan, joten pientä vertailukuvaa kehiin:


Pps: Koirien omille sivustoille on myös päivitetty tämän vuoden kuvakollaasit "Linssin läpi"-osioihin!

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat