Kaikkea uuttaVuosi 2016 on lämmennyt hitaasti käyntiin kuin dieselmoottori - ainakin koiruuksilla. Emäntäotus aloitti heti vuoden alussa uudessa työpaikassa, joten koirat ja immeiset ovat joutuneet opettelemaan vähän uutta rytmiä arkeen. Koirat ovat joutuneet olemaan enemmän yksin ja Mörkö on joutunut (päässyt?) ottamaan enemmän vastuuta koiranhoidon saralla. Hyvin on kuitenkin sujunut ja hommat rullaavat kivuttomasti jo!
Tokotreeneihin palaaminen joulutauon jälkeen lähti sekin hieman jäykästi liikkeelle. Ohjaaja oli muutamissa ensimmäisissä treeneissä vähän "pöhnäinen" liekö univajeen vuoksi, ja Roki oli haahuilevainen ja ylienerginen apina tauon jäljiltä. Treenisuunnitelmiin olen viikottain kirjannut useamman treenikerran per viikko, mutta totuuden nimissä ollaan treenattu lähinnä vain hallivuorolla. Meidän "omat" treenikentät on jäädytetty luistinradoiksi ja sisällä treenaamiseenkaan ei ole jotenkin puhti riittänyt. Laiska emäntä.
Alkuvuoden ohjatuissa ollaan tehty sekalaisia liikkeitä ja muita juttuja. Nyt kun tauosta on pari viikkoa, niin koira kuin ohjaajakin on alkanut skarpata, ja treenit ovat sujuneet. Haasteita meillä on eniten ollut viime aikoina ruudussa, merkin kierrossa, kaukokäskyissä ja tietenkin kapulan pidossa. Näistä eniten ollaan keskitytty kahteen jälkimmäiseen, ja kaukoissa ollaankin palattu ihan puhtaasti tekniikkatreeniin ja käsimerkkien hiomiseen. Merkin kiertoa ei olla "kehitelty" sen enempää, mutta raivohaukkumista ollaan siitä hiomassa pois. Roo ehti näppäränä poitsuna ketjuttaa koko liikkeesseen kamalan rääkymisen, johon piti puuttua välittömästi - meillä tässä toimi (syystä tai toisesta) houkutteleva etäpalkka, joka oli sijotettu ohjaajan taakse. Nyt on suu pysynyt supussa ;)

Ollaan päästy kokeilemaan myös EVL:n "kierto-nouto-hässäkkää", pala palalta tietenkin. Tuossa treenissä tuntuivat palaset vihdoin loksahtavan takaisin paikoilleen, ja oltiin Rokin kanssa kumpikin treeneissä "paikalla". Se haahuileva yhteys väistyi vihdoin meidän vanhan tutun yhteisymmärryksen tieltä, jee :D
Tuossa hässäkässä ehkä eniten epäilin hyppynoudon onnistumista, koska Roo ei sitä ole oikeastaan koskaan varsinaisesti tehty, sitä ei ole koskaan oikein treenattu. Nouto ja hyppy on kuitenkin sellaisia liikkeitä, joista Roo itseasiassa palkkautuu, joten niiden yhdistäminen sujui tosi kivuttomasti. Poitsu nouti kapulaa jopa viistosti ja tuli silti oikean esteen yli ^^
Viimeisimmissä treeneissä tehtiin oman luokan liikkeet kisamaisesti putkeen. Samalla tehtiin katsaus niihin liikkeisiin, jotka vaativat eniten työstämistä - Rokilla nämä olivat kaukot ja kapulan pito, kuten oli tiedossa. Muut palaset toimivat oikein kivasti, seuraamiseen tarvitaan vielä aavistus enemmän kestävyyttä, ettei koira jää jäkittämään ja ihmettelemään, miksei tässä nyt tapahdu mitään jännenpää :D. Kaukokäskyjen treeniin saatiin uusia hyviä huomioita ja kapulan pitoa jatketaan hitaasti ja varmasti. Jospa sitä tänä vuonna oikeasti kehtaisi korkata jonkun kokeen ;)Muuten ollaan nautiskeltu päivien pitenemisestä ja lumimäärästä (koirat erityisesti). Doulalla on juoksut juuri meneillään ja kaikkien onneksi Roki-konsultti ei ollut tällä kertaa ihan niiiin innoissaan tytön tärpeistä, kuin viimeksi. Nucalle kuuluu ihan hyvää, vaikka kovat pakkaset saivat viimeksi leikatun jalan oireilemaan tavallista enemmän. Nuca on kuitenkin ollut oma höntsöttelevä itsensä ja ihan yhtä intona lumesta kuin pienenä poikana! Pian toi pieni poika täyttää jo uskomattomat 7 vuotta!

"jätkät, yrittäkää nyt edustaa!" :D
Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat