Kasta varpaat kylmään veteen


Voihan kesä! Ja voihan treeni-intoa! Roksun kanssa ollaan tokoa tahkottu niin, että pikkukoira meni jo vähän jumiinkiin toispuoleisesta työskententelystä… Onneksi hieronta, jumppa ja venyttely auttavat tähän vaivaa! Pieni&Musta on kyllä sellainen työmyyrä, ettei siitä kovin helposti huomaa jumiutumisen merkkejä, eikä sellaiset pienet seikat sitä juurikaan häiritse. Ohjaajan täytyy vaan muistaa pitää huolta lihashuollosta ;)
Kompastuskivi Von Noutokapulan kanssa ollaan edistytty jälleen! Ihan pelkkää pitämistä ollaan vahvisteltu tuttuun tapaan naksuttimella: tähän ollaan lisäilty asteittain kestoa ja tehty eri ympäristöissä. Toiminnolle on myös annettu vihjesana, joka on hienosti iskostunut Roon kalloon. Ollaan treenailtu myös kapulan nostamista, kun koiruus istuu. Roki tuppaa kiihtymään jos ojennan sille kapulan kädestä, joten olen todennut fiksummaksi vaihtoehdoksi sen, että se saa itse nostaa kapulan. Muutenkin mahdollisten takapakkien pelossa ollaan varovaisesti nosteltu kriteerejä kaikissa kapulaan liittyvissä asioissa. Roo vaatii hommaan edelleen rauhallista otetta, ettei vesiäisen kierrokset karkaa täysin lapasesta :D. Myös sitä ollaan tahkottu, että koiruus istuu perusasennossa ja nostaa kapulan suuhunsa edestään lattialta. Aluksi ei tahtonut millään pysyä pyllyllään, vaan nappasi kapulan ja pomppasi eteeni napittamaan. Lisäksi kapulan tiputtelua esiintyy herkemmin silloin, kun koira on perusasennossa. Mutta tässä ollaan kehitytty kovasti ja viimeksi muutama päivä takaperin Roki teki kapulan pitämistä pätevästi perusasennossa! Olen jopa viime päivinä pystynyt ojentamaan sille kapulan kädestä ilman raivotautista liitoksista repeämistä ;).

Seuraamisessa keskitytään tällä hetkellä liikkeen suoruuteen ja hyviin käännöksiin. Aikaisempi aivopieru-edistäminen saatiin hienosti kuriin, eikä siihen juurikaan tarvitse puuttua enää. Seuraamisen yhteydessä esiintyvä ”pompsahtelu” on sellainen probleema, jota en itse näe silloin kuin koira seuraa (ellei pompsahtele ihan hullun lailla). Pitäisi pyytää Mörköä kuvaamaan suoran linjan seuraamista, niin näkisi, onko viime aikaisista treeneistä ollut mitään hyötyä. Seuraamisessa pitäisi myös tehdä enemmän ”palkattomuutta” ja häiriötreeniä. Takapään käyttöön ollaan viime viikkoina kiinnitetty huomiota mm. seuruuttamalla merkkikartioiden rajaamalla neliöllä.

Paikkamakuun suhteen olen ollut superlaiska. Sitä on tullut tehtyä vain kurssien yhteydessä, joilla Roki on mukana apuopena. Pitäisköhän ryhdistäytyä? :D

Kaukokäskyt on edistyneet ihan mukavasti. Paitsi, että viime tiistai oli täysi pohjanoteeraus…. Roki oli juuri trimmattu kesätukkaan, eikä sen aivot olleet paikalla ollenkaan. Se pällisteli ympärilleen, oli hämillään, valui kaukoissa eteen tai vain käveli pokkana luokseni. Taka- ja sivupalkkojen yhdistelmällä saatiin jotain rotia hommaan, mutta oli silti tosi lepsua touhua :p Seuraavana päivänä otin naksuttimen mukaan apumieheksi ja Roki olikin upeesti skarppina! Ei hivuttautunut eteen vaan keskittyi todenteolla, wuhuu! Seisomista ollaan myös vahvisteltu naksuttimen avustuksella, vaikkei liikettä ole yhdistetty vielä kaukokäskyjen sarjoihin.
Jäävistä maahan meno on ollut suurennuslasin alla. Se toimii kyllä Rokilla hyvin, itse vaan tuppaan antamaan ylimääräisiä apuja, ihan kuin en luottaisi siihen että koira menee pelkällä sanallisella käskylle. Huoh. Näistäkin olisi kiva saada videomateriaalia, että näkisi omat sähläyksensä ulkopuolisen silmin ;). Jäävissä olen itse ollut häiriönä, kun koiruus odottaa paluutani sen luokse. Olen myös tehostanut palkkauksen yllätyksellisyyttä.

Luoksetuloina ollaan tehty perus ALO-luoksetuloa suoraan sivulle: tämä toimii upeesti! Pysäytyksiä ollaan myös harjoiteltu, oikeastaan enemmänkin vaihtelun vuoksi, kuin ”tarpeeseen”. Nää on Rokista jostain syystä superhauskoja!
Liikkeiden välejä, sosiaalista palkkaa, häiriötreenejä ja "kisamaisia" treenejä pitäisi tehdä. Jotenkin sitä rutinoituu tekemään vähän samalla tavalla, tutulla ja turvallisella tyylillä. Yksin treenaamisessa on juuri tämä jättimäinen miinuspuoli. Sen verran olen ryhdistäytynyt, että teen edes jonkinlaiset treenisuunnitelmat ja pidän aktiivisesti treenipäiväkirjaa. Pisteet mulle!

Doulan kuulumisista sen verran, että tytöllä on jokin "täksi kesäksi kuntoon"-kuuri päällä: ruoka maistuu tosi huonosti :/ Ehkäpä sillä on juoksut tuloillaan. Nucaa ollaan tietenkin käyty viihdyttämässä ja myös Lyyli on monesti ollut kekkereissä mukana :) Tällä viikolla sekä Nuca, että Roo saivat tukkansa kesäkuosiin, kun trimmailin ne lyhyeen karvaan. Kuvia blogissa nähdään toivon mukaan pian, pitäisi vaan muistaa kantaa sitä kameraa mukana ;). Nämä kuvattomat postaukset kun tuppaavat olemaan jotenkin tylsempiä, kuin sellaiset, missä tekstin seassa vipeltää muutama vesiäinen tai lappalainen ;).

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat