pakkaspäiviä ja potilointia

... and for the record, tiedän ettei "potilointi" ole oikea sana :D
Viimeisimmästä blogipäivityksestä on taas aikaa, eikä Nucan elämään ihmeempiä kuulu. Pakkaset olivat kovat tammi- ja helmikuussa, ja Nuca joutuikin koirien vaatetus hirviön uhriksi ^^ Koira sattui olemaan lyhyessä karvassa, joten pukeminen tulikin ihan tarpeeseen kovimmilla pakkasilla. Nucalla varsinkin tassut palelee ja hankittiin sille sitten tossut, että päästään normaalisti lenkkeilemään. Sisällä, kun tossuihin totuteltiin, Nuca koikkelehti kengurubensan voimalla tai kieltäytyi liikkumasta ollenkaan :D Ulkona tossujen olemassaoloa ei huomannut ollenkaan. Täytyy kyllä sanoa, ettei noita vempeleitä ole ihan perron käyttöön tarkoitettu; remmilenkillä pysyy suhteellisen hyvin jalassa, mutta vapaana riekkuessa tuppaavat valumaan ^^ Tässä muutama kuva Nucan pakkasriennoista:

kurapuku + fleece


tossut vielä jotakuinkin paikoillaan :D"täältä pääsee ihan varmasti Narniaan!"

Sitten siihen "potilointiin"; eli Nucalla kävi agilityssä tapaturma ja nyt joutuu jonkin aikaa olemaan potilaana. Rataa tehdessään (Nucan tapaan sata lasissa), Nucan etukynsi oli jäänyt matkasta pöydälle. Se ei koiran vauhtia hidastanut, vaikka verta tuli melkoisen paljon. Nuca antoi kiltisti immeisten hoitaa "ensiavun" hallilla ja tuli kotiin muovipussi ja kääre jalassa. Seuraava päivänä päästiin eläinlääkärille, jossa trimmattiin tassun karvat, ell puhdisti haavan, antoi kipulääkettä ja kääri jalan pakettiin. Rohdoiksi saatiin viikon antibioottikuuri ja kipulääkettä. Kotiin kun päästiin, Nuca oli vieläkin "aineissa" rauhotuksen vuoksi ja torkkuikin sitten koko illan (harvoi näkee tuota ötökkää niin rauhallisena ;D). Nyt pitäisi malttaa ottaa rauhallisesti, harrastuksista ainakin agility jää muutaman viikon tauolle. Eläinlääkärin käärimän siteen sai poistaa muutaman päivän jälkeen, nyt huuhtelen jalkaa joka päivä ja suojaan ulkoilun ajaksi. Yöksi olen yleensä laittanut käreen, ettei Nugetti pääse haavaa nuolemaan (saatiin myös tötterö, mutta se on ollut vain yhden kerran Nucalla päässä --> paniikki :D).Eläinlääkäri-päivän jälkeen Nuca oli pirtsakka potilas, eikä millään olis jaksanu olla paikoillaan kuvia otettassa


Ell laittoi "Gangsta'-kääreen"


irronnut kynsi (vielä vähän verisenä, ennen puhdistusta)

Nyt tapaturmasta on kulunut viikko, viimeiset antibiootit menivät eilen, ja Nuca voi hyvin! Tassu ei juuri Nucan menoa haittaa, ja haava on mukavasti parantunut :)

Terkuin Potilas Nuca & poppoo

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat