Tokoilua kera Herra Päivänpaisteen


Sain Mörön matkaan videoimaan meidän eilistä tokosettiä tuossa läheisellä kentällä. Yleensä allekirjoittanut heittää koko homman ihan läskiksi jos tietää, että nyt hei tallennetaan sitä tekemistä ja sitä on vielä tarkasteltava myöhemmin. Jotenkin sitä ”paineistuu” ja tekee mitä sattuu, jotta voi sitten videoita katsellessa sanoa, että tuo nyt oli vaan huono päivä. Eilen sain kuitenkin jotenkin ryhdistäydyttyä ja tehtyä hyvällä asenteella – Roki oli hyvin menossa mukana ja meillä oli hauskaa, niin kuin meillä yleensä on kun nyhrätään ihan vaan kahdestaan.
Seuraamista ollaan tahkottu, kokeiltu eri juttuja ja yritetty työstää. Videoinnilta odotin eniten sitä, että pääsen itse näkemään, onko sitä kehitystä tapahtunut. Ja sain yllättyä iloisesti! Hassua ”pompsahtelua” ei juurikaan ilmennyt, ihan muutama huomaamisen arvoinen poikitus vilahti mennä, mutta ihan mahti kontakti! Kontaktia oikeastaan rikkoi vain mahdoton koiruuden aivastelu ;) Ja seuraamisen paikka oli tosi hyvä! Suoruus on parantunut! Jiihuuu! Videolla oli alun perin 90-asteen käännös sekä vasemmalle, että oikealle, mutta vasemmalle kääntymistä koskevaan videoon sattui joku error error, enkä sitä enää saanut toimimaan. Sääli sinänsä, se oli paljon onnistuneempi käännös kun tuo oikealle menevä. Selviä hiottavia juttuja ovat ehdottomasti täyskäännökset – tai oikeastaan niitä voisi lähteä vasta rakentamaan, ei olla oikeastaan tehty niitä koskaan ”kunnolla” – ja takapään käyttö. Myös perusasennot seuraamisen yhteydessä on otettava työn alle. Videolta näkee, kuinka Roo istuu vinoon, minä korjaan (joskus jopa nampalla houkuttaen?!) tai sitten palkkaan sen vinosta perusasennosta. Hyi ohjaajaa! :D

Kaukokäskyt vaativat kovasti työstämistä. Niiden ”idea” ei selvästikään ole Rokille selvä. Se tekee kyllä vaihdot niin kuin pyydän, mutta se ei ymmärrä tehdä niitä siellä vähän kauempana minusta. Tekniikkaa pitää myös selvästi treenata enemmän. Etupalkka toimii kivasti jarruna, mutta palkkaukseen pitäisi saada yllätyksellisyyttä enemmän ja saada koiran ajatukset taaksepäin. Kaukoja videoidessa oli hippasen huvittavaa, kun Mörkö hihitteli Rokin pöllöilyä kameran takana ;)

Jäävistä maahan meno on aika hyvällä mallilla. Koiruus saisi ehkä reagoida käskyyn vähän napakammin ja olisi ehkä suotavaa, ettei sen pää pyöri kuin pöllöllä :D. Itse olen ehkä oppinut luottamaan Rokiin paremmin ja käytän pääasiassa pelkkää sanallista käskyä.

(Roki / tokoilua 6/15)
 
Kulissien takana treenattiin kapulan pitämistä niin, että koira on perusasennossa (tätä ollaan toki treenattu muutenkin). Toimii koko ajan paremmin! Yhden kerran mälväsi/korjaili asentoa ja muutaman kerran pudotti omin luvin, muuten tosi mahti! Ollaan tehty myös muutaman kerran itse noutoliikettä niin, että viskaan kapulan noin parin metrin päähän. Joskus vähän sattuman kautta Roki on onnistunut tulemaan kapulan kera perusasentoon, mutta useimmiten olen hyväksynyt sen, että se tulee seisomaan vain eteeni ja pitää kapulaa. Se on meille hyvä alku koko liikkeen kasaamiseen.

Videon ulkopuolelle jäi myös ensimmäinen kerta, kun ”oikeasti” yhdisteltiin liikkeitä (typerä muistikortti…). Tehtiin simppeli seuraamiskaavio ja siihen väliin sosiaalinen palkka. Sitten harjoiteltiin siirtymistä paikkaan B ”mukana”-käskyllä ja otettiin ALO-luoksetulo suoraan sivulle. Vapautuksen jälkeen riekutuspalkka lelulla. Olipas mulle haastavaa olla varsinaisesti palkkaamatta seuraamisen jälkeen, saatikka seuraamisen aikana palkkausäänelläni! Roki oli kuitenkin itse virtuoosi! Tehtiin vielä muutamat luoksetulon pysäytykset, jotka menivät vähän läskiksi; alkoi sekä ohjaajan että koiran keskittymiskyky olla loppuun kulutettu. Mutta Maailman Mahtavin Roo on täyden kympin tyyppi <3. 

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat