Syväluotaus 2/3: Roki

" 'Cause I'm looking for my friend, now I got you, got you"Roki eli RooRoo, Rumpster, RogettiRollinen, Rumpsis jne on ikinuori koirakakara. Roki on luontainen koomikko, se osaa viihdyttää. Aina hyväntuulinen, villi ja aktiivinen, tarvittaessa lempeä kainalossa kyhnöttäjä.


Roki on ensimmäinen ihan ikioma koirani, joka valikoitui kasvattajan luona täysin luonteensa perusteella. Alunperin olin ollut täysin vaihtamassa rotua perrosta toiseen, mutta päivääkään en ole katunut Rokin liittymistä perheeseen. Roki on yhdellä sanalla kerrottuna täydellinen. Siis minulle täydellinen. Täydellisyys ei tarkoita tässä sitä, että Roki toimisi kuin ajatus (usein se toimii päinvastoin...), ei sitä että se olisi aina helppo ja mukava, ei sitä että eläisimme täydessä harmoniassa. Rokin ja allekirjoittaneen luonteet natsaavat, voisi sanoa että täydentävät toisiaan. Meillä on Roon kanssa sellainen "selittämätön yhteys", yhteisymmärrys. Vaikka rakkaus laumamme jokaista koiruutta kohtaan on yhtä suuri, voisi Rokia kutsua elämäni koiraksi.Roki on hassu. Välillä täysi tollo. Se hauskuuttaa immeisiä naurujen toivossa, toilailee omiaan ja hymyilee koiramaista hymyä koko olemuksellaan. Joskus se tuntuu hassuttelevan ihan vain omaksi ilokseen. Herra Kääpiöllä on siis asenne kohdillaan! Jos sataa vettä: "Jee, hurjaa! Juostaan vesilammikoiden poikki ja roiskitaan vettä joka paikkaan!" Jos on satanut yön aikana lunta niin, ettei ulko-ovesta meinaa mahtua ulos: "Wautsi! Syödään tätä kilpaa! Pyöritään tässä! Sukelletaan tonne hankeen!" Jos emäntäotus tulee rättiväsyneenä kotiin: "Hurraa! Mä piristän sua! Kato millaisia leluja mulla on! Okei, sä et jaksa tulla katsomaan niitä. Mä heittelen ne kaikki sun syliin ja örisen kävellessäni, se piristää sua varmasti!" Ja sitä rataa ;). Roki antaa siis myös asennekasvatusta ihmisille ja tarjoaa aina positiivisen näkökulman asioihin.


Kuten isoveljensä Nuca, myös Roki rakastaa kaikkea tekemistä. Harrastuksistamme "vakituisin" on tällä hetkellä toko, jota treenataan lähinnä itseksemme (lue: päämäärättömästi). Roki onkin huippis harrastukaveri, se on uuttera, kestää hyvin toistoja ja jaksaa tehdä töitä häntä heiluen. Ollaan myös harrastettu agilitya ja jälkeä yhden kurssin verran. Lisäksi harjoitellaan kotona niin tärkeitä juttuja, kuin täysin turhiakin temppuja. Roki oppii nopeasti, se on helposti palkattavissa, mutta sillä on taipumusta myös höseltämiseen. Leikkiminen niin ihmisen kansssa kuin muiden koirienkin kanssa on ehkä parasta, mitä Roo tietää. Ja uiminen. Ja syöminen. Ja oma lauma. Ja päiväunet. Ja vapaana juokseminen.

Rotumääritelmän luonnekuvaus espanjanvesikoirasta osuu nappiin Rokin kohdalla. Roki jaksaa tehdä töitä, se on energinen (kiihkeäkin), ja sillä on ihmisen luku- ja ymmärryskykyä. Roki on myös rohkea ja tasapainoinen luonne. Sen voi ottaa mukaan minne tahansa.

Roki osaa myös olla kovapäinen. Jos se oikein kovasti jotakin tahtoo, se ei aina ymmärrä miten ihminen voi muka olla eri mieltä. Se myös kiihtyy nollasta sataan nanosekunneissa, mikä ei aina ole positiivinen piirre. Joskus Roki on hyvin hyvin kärsimätön, se myös haukkuu melko paljon (varsinkin turhautuessaan). Rokin ehdottomasti suurin ongelma on se, että kun se tutustui Mörköön (eli allekirjoittaneen avomieheen) ensi kertaa, sillä oli "mörkökausi" päällä ja se pelkoehdollistui Mörköön. Roki, joka ei koskaan ole pelännyt yhtäkään ihmistä, vaan rakastanut myös puliukkoja, oppi pelkäämään Mörköä. Vaikka asian eteen on tehty töitä, vaikka Roki myös pitää Möröstä (emäntä on mm. ihan vanha ja tylsä juttu, kun nuo kaksi alkavat leikkimään keskenään...), ja vaikka nyttemmin Roki ja Mörkö asuvat saman katon alla, Rokilla on edelleen hetkensä, jolloin se tuntee pelkoa Mörköä kohtaan. Pelkoreaktion jälkeen Mörkö ja Roo tosin saattavat kölliä vieretysten lattialla, joten tilanne on huomattavasti helpottunut sitten alkuaikojen. 

 
 
Roo on ollut koko ikänsä hyvin terve. Se on oikeastaan käynyt eläinlääkärillä vain rokotuksilla ja vuonna 2014 kastraatiossa. Pentuna sillä oli vatsavaivoja, jotka rauhoittuivat kuitenkin ruokamerkkiä vaihtamalla. Nyt Roki on syönyt 50/50-tyyliin vuoden verran, eli puolet nappulaa, puolet raakaruokaa.
 

 
 
 
Roki on ilopilleri, joka raahaa mukanaan omaa aurinkoaan. Se on aivan erityinen, harvinaislaatuinen pieni koira, elämäni suuri rakkaus.
 
 
(Seuraavassa Syväluotauksen osassa tutustutaan Neiti Doulaan :) ).

Kommentit

  1. Nämä syväluotaukset ovah hyviä ja odotan innolla viimeistä osaa. Toivoisin että sinulla olisi enemmän koiria joista voisit kirjoittaa nämä ovat niin mielenkiintoisia :D On mukava perehtyä koiriisi paremmin :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vautsi, kiva jos tykkäät! :) Viimeisin osa on toivon mukaan tulossa jo tämän viikon aikana ;) Ja jos on jotain postauideoita tai postaustoiveita, niitä saa aina esittää :)

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat