Jatkuvaa pelleshow'ta ja ensimmäinen möllitoko


Huh huh, meidän ihka ensimmäinen möllitoko on nyt takana, ja fiilis on edelleen hieno ja toiveikas! Palataan aiheeseen vielä lopuksi ;)

Kevät ja aurinko piristävät niin koiria, kuin immeisiäkin. Rokin kanssa päästiin korkkaamaan ulkokenttäkausi omatoimitokoiluissamme, ollaan päästy samoilemaan lumettomiin metsiin ja muutenkin laajentamaan taas lenkkeilyreittejä. Roki ja Nuca saivat molemmat kesälookit, ettei tarvitse paahtua kevätauringon alla paksussa pehkossa. Myös Lyyli kävi nypittämässä karvansa. Doula ei ehkä ole niin kauhean innoissaan ilmojen lämpenemisestä, kun hiki tulee heti välittömästi kun varvastaan liikauttaa, mutta rusakoiden villiintyminen lähimetsistä on selkeästi kevään iso plussa (nimim. aamulenkillä meinasi käsivarsi irrota torsosta).


Roki Rollisen treenit saivat vähän lisäbuustia möllitokojen lähestyessä jokseenkin uhkaavasti. Itse olin hyvin tietoinen, mitkä liikkeet eivät vielä olleet ihan "valmiit", ja mitä enemmän stressasin koko kisoja, sitä enemmän aloin katumaan hiljaa mielessäni koko osallistumista. Varsinkin ohjatut treenit hallilla ovat tupanneet menemään ihan apinoinneiksi, tiistai-iltojen pelleshow'ksi Paine kuitenkin sai suunnittelemaan treenit fiksummin, koska oli selkeät tavoitteet ja selkeä "takaraja". Keskityttiinkin omissa treeneissä vain ALO:n liikkeisiin ja meidän ongelmakohtii. Mörkö lähti kuvaamaan meidän kisatreenit pari viikkoa ennen möllejä, joka auttoi hirmuisesti näyttämällä, miltä meno näyttää ulospäin.


 (Roki / ALO-treeniä / maaliskuu 2016)

Maahan meno seuraamisen yhteydessä: Rokiksi ei kovinkaan hyvä, käskyyn reagoi turhan hitaasti ja jotenkin epävarmasti. Tavallisesti tämä on Rokin yksi bravuuri :p

Seuraaminen: Ihan siistiä työskentelyä, vähän ehkä koiruuden  ajatukset karkailivat :D Kenttä oli myös vielä aika kostea, joten herra Hienopylly ei olisi tahtonut istahtaa perusasentoon. Vähän edisti paikkapaikoin, mutta onneksi se on Rokilla suhteellisen helposti korjattavissa.

Noutoesineen pitäminen: Kamala, mutta ihan Rokimainen; se on jopa vähän mennyt parempaan päin! Muovikapulalla tehtiin, ettei järsisi kaikkia puisiaan silpuksi... Hyökkäsi rumasti kapulaan, korjaili asentoa ahkerasti ja luovutuskin oli aika hätäinen.

Luoksetulo: Huippu <3

Kaukokäskyt: Videolla näkyy vasta otto numero 3, kaksi ensimmäistä menivät ihan pipariksi. Valui eteen ja hörhelteli ihan omiaan. Kolmas toisto, joka videolla näkyy, teki siististi ja hyvällä tekniikalla, mutta seisoinkin melko lähellä koiraa.

Kulissien takana tehtiin alkuvirittelyjä ja odottelun harjoittelua "käy siihen"-käskyllä. Kaiken kaikkiaan olin ihan tyytyväinen tuohon Rokin työskentelyyn, ilme ja asenne olivat ihan kohdillaan, mutta pitäisi keskittyä enemmän. Itse saisin olla tarkempi kehonkielen kanssa ja selkeydessä. Roki haukkui siirtymissä ja jopa muutaman liikkeen aikana, hirmuonnellinen olin että se keksi tämän järkyttävän ääntelyn ennen julkista ensiesiintymistä...

Ennen möllejä keskityttiin pääasiassa jäävien nopeuteen, kapulan edes jokseenkin kauniiseen pitämiseen ja kaukokäskyihin. Tehtiin myös suhdejuttuja ja pidettiin huippuhauskaa treeneissä.


Olin ehtinyt jännittä koepäivää jo viikkotolkulla, joten kisa-aamuna ei edes kamalasti hermostuttanut. Käytiin Roon kanssa ihan kahdestaan pidemmälllä aamulenkillä, kun Deedee kävi Mörön seurassa rauhallisemman kierroksen. Treenattiin Rokin kanssa muutamaa pientä juttua kentällä ja riekuttiin yhdessä leikkien. Poitsu oli huippufiiliksellä ja se tarttui ohjaajaankin ;).
Doula pääsi mummolaan hoitoon Nucan ja Lyylin kaveriksi, ja Mörkö lähti henkiseksi tueksi ja kuskiksi Jau-Areenalle Sipooseen. Kisapaikalla ohjaaja alkoi vähän hermoilla, mutta hassuteltuaan koiran kanssa olo helpottui. Roki odotteli autossa kun katseltiin muutamat ALO-suoritukset ennen meidän ryhmää. Ennen h-hetkeä otin Rokin halliin, käytiin paikkamakuussa ja ennen omia yksilösuorituksia kävin vielä leikittämässä koiraa hallin ulkopuolella. Halliin palatessa ohjaaja melkein jo oksetti, mutta oli vaan mentävä :D.

Luoksepäästävyys ja juoksutarkki sujuivat hienosti, Roki oli kiinnostuneempi minusta kuin tuomarista.

Tässä pistesaldo:


Paikkamakuussa vinkui vähän, mikä ei ole Rokille tavallista. Mahtoi käydä turhan kierroksilla uudessa hallissa uusien koirien seassa. Muuten olin tosi tyytyväinen!

Seuraaminen sujui oletetusti, Roki oli tosi skarppi ja kontakti oli hyvä! Loppuvaiheessa jätätti ihan aavistuksen, liekö ennakoi jääviä.

Maahan meno seuraamisen yhteydessä oli huippu. Puolikas piste mahdollisesti lähti siitä, että olisi voinut olla vieläkin nopeampi maahan meno.

Luoksetulon pisteet eivät yllättäneet ;)

Noutoesineen pitäminen ei myöskään ollut yllätys, tai ehkä vähän hämmästelin noita pisteitä, koska ei mielestäni oltaisi ansaittu tuollaista määrää :D Kauheasti mälväsi, mutta luovutus oli Rokiksi ihan nätti.

Kaukokäskyt, voi nuo kaukokäskyt! Roo ei ole varmaan eläissään tehnyt noin hyviä kaukoja! Ne oli superhienot, mutta kun palasin koiran viereen ja pyysin perusasentoon, jäi asento vähän vajaaksi. Roki oli selvästi vähän hämmentynyt, joten annoin kaksoiskäskyn vanhasta tottumuksesta. Ilman omaa kaksoiskäskyä oltaisiin saatu korkeammat pisteet :/ Koiraan olin älyttömän tyytyväinen!

Estehyppy oli ihan kymppinsä arvoinen.

Kokonaisvaikutukseen vaikutti eniten Rokin liiallinen ääntely, joka säesti varsinkin siirtymissä. Tähän keksinkin myöhemmin ehkä toimivan ratkaisun, kunhan pääsee vaan kokeilemaan. Tuomari tykkäsi kovasti Rokista ja minun ohjaamistyylistäni, ja antoi hyviä vinkkejä jatkoon. Kehotti vaan rohkeasti menemään viralliseen kokeeseen ;)

Möllien jälkeen oli huippufiilis! Eihän meillä kaikki ole vielä ihan valmiina, mutta treenaamalla siitä selviää. Yhteensä saatiin siis pisteitä tuo 179, eli virallisissa oltaisiin saatu 1-tulos. Möllien tulokset tulivat myöhemmin järjestäjien Facebook-sivuille, ja meidän sijoitus oli 5/15. Ei paha ;)
Vähän harmittaa, ettei videokuvaa mölleistä saatu kun Möröllä oli vähän teknisiä ongelmia kameran kanssa... Ehkä ensi kerralla, koska möllit kyllä lisäsivät varmuutta omaan tekemiseen sen verran, että voisi kuvitella menevänsä toistekin ;)

Vahtikoirat <3

"Voidaanks jo jatkaa matkaa?" miettii neiti DKommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Koiran akuutti ripuli

Te amo tanto.

Treenisuunnitelmat